19 april 2021

Buitenles met Drumtastic smaakt naar meer

Stralende gezichten, plezier in bezig zijn en elkaar weer zien. De Drumtastic buitenles van 17 april was een groot succes. Na de meivakantie wil OKK Dordrecht buitenlessen gaan geven en indoor, zodra dat weer mag.

Bij dit concept slaan de deelnemers met trommelstokken op een fitnessbal. De basis is altijd hetzelfde met achtste maten, maar de muziek is voor elke leeftijd anders. De ervaren instructeurs Robin en Ivanka hebben heel veel verschillende oefeningen. Om te beginnen test Robin of iedereen precies acht keer slaat en of er niet per ongeluk iemand tot negen komt. Maar OKK-leden kunnen dat prima. Dus gaan het tempo en het niveau snel omhoog om het uitdagend te maken. Het is leuk om te zien dat de jongste leeftijdsgroep lekker enthousiast los gaat en vol energie trommelt. De wat oudere leden zijn fanatiek, ze pakken de ingewikkelde routines snel op en willen die perfect uitvoeren.

Buitenlessen in voorbereiding

We hopen dat we dit seizoen toch weer in actie kunnen komen als vereniging. De lessen en wedstrijden zijn al zo lang niet mogelijk door corona, maar er is zicht op versoepeling en verbetering. Zodra het weer beter wordt, kunnen de buitenlessen weer worden gestart. Het is helaas lastig om daarvoor goede locaties te vinden die ook ‘s avonds goed te gebruiken zijn. De kleedkamers en toiletten blijven nog gesloten.

Na de meivakantie kunnen er hopelijk weer lessen worden gegeven. De belangrijke datum om vooruit te kijken is nu 11 mei. Vanaf dan wil de overheid binnensporten weer toestaan. Natuurlijk volgt OKK de ontwikkelingen, in overleg met de gemeente Dordrecht en sportbond KNGU.