Corona coördinator

Vanuit het bestuur is een corona coördinator aangesteld. Deze is de centrale contactpersoon voor de gemeente Dordrecht (sportbedrijf), de KNGU en externe partners van OKK Dordrecht.

De corona coördinator zorgt er voor dat binnen de vereniging aan alle regelgeving en voorwaarden wordt voldaan die door de Nederlandse overheid en het RIVM gesteld zijn.

Terug uit code oranje gebied?

Wij benadrukken dat je bij terugkomst uit een gebied (land) waar code oranje geldt 10 dagen in thuisquarantaine moet blijven. Ben je 13 jaar of ouder? Dan ben je tijdens de periode van thuisquarantaine niet welkom bij de lessen. Deze maatregel geldt niet voor kinderen van 4 t/m 12 jaar. Zij mogen wel sporten als zij terugkeren uit een ‘oranje’-gebied.

Evaluatiemoment kabinet 27 oktober!

OKK Dordrecht heeft gekozen voor een langere herfstvakantie. Waarom? Binnen deze periode valt het evaluatiemoment van het kabinet (op dinsdag 27 oktober). We kunnen ons als vereniging zo ook beter voorbereiden op nieuwe, strengere maatregelen of bekijken hoe we de lessen veilig kunnen inrichten onder de huidige maatregelen.

Overzicht geldende maatregelen

Alleen samen krijgen we corona onder controle en als vereniging nemen we dus ook nu weer onze verantwoordelijkheid. De afgelopen dagen hebben wij binnen onze vereniging uitgebreid gecommuniceerd over de wijze waarop we ons als vereniging gaan voorbereiden op de “nieuwe” regels en hoe we eventuele lessen in de toekomst op veilige en verantwoorde wijze kunnen blijven aanbieden.

Een overzicht van alle geldende maatregelen kunt u terug vinden op de website van de Rijksoverheid.

Hygiëne voorschriften lessen

Heb je klachten en ben je ouder dan 13 jaar? Blijf dan thuis.
Kinderen tot en met 12 jaar die verkouden zijn, beginnende keelpijn hebben mogen gewoon naar de les.

Ben je ouder dan 13 en heb jij of één van je huisgenoten de afgelopen 24 uur één van de volgende (milde) symptomen: neusverkouden, hoesten, benauwdheid en/of koorts dan moet je thuis blijven!

Als iemand positief getest is, blijf je thuis. Volg hierin het advies van de GGD.

  1. Wij schudden geen handen.
  2. Houdt 1,5 meter afstand (18+).
  3. Hoest en nies in je elleboog.
  4. Was vaak je handen (20 sec.).
  5. Gebruik papieren (zak)doekjes.
  6. Vermijd aanrakingen in het gezicht.
  7. Neem je eigen bidon of drinkflesje gevuld mee om uit te drinken.

Risicogroepen
Sporters boven de 70 jaar en met chronisch / onderliggende aandoeningen dienen zelf het risico in te schatten of zij mee kunnen doen met de lessen en of zij zich in de sportzalen kunnen begeven.