Steun de vereniging in coronatijd

Wil je als steun aan de vereniging een vrijwillige bedrage storten, dan waarderen we dat buitengewoon. U vindt de button onderaan deze pagina.

U kunt ook een bedrag overmaken, op rekeningnummer NL 40 INGB 0002 9035 77 t.n.v. Dordrechtse Turnclub Oefening kweekt kracht. Graag onder vermelding van de voor- en achternaam van het lid/bijdrage Corona.

Het virus in je omgeving?

Wij benadrukken dat ieder lid zich moet houden aan de adviezen van de regering. Is er in je omgeving iemand besmet, neem dan contact op met de GGD en houd je aan de regels van de GGD voor thuisquarantaine en testen.

Kom je terug uit een land of gebied waarvoor code oranje geldt? Ga dan in quarantaine, óók als je geen klachten hebt.

Kinderen van 4 tot en met 12 jaar mogen nog wel sporten als zij terugkeren uit een ‘oranje’-gebied. Als lid van 13 jaar of ouder mag je tijdens die periode niet naar live lessen.

Een overzicht van alle geldende maatregelen kunt u terug vinden op de website van de Rijksoverheid.

Hygiënevoorschriften lessen

Heb je klachten en ben je ouder dan 13 jaar? Blijf dan thuis.
Kinderen tot en met 12 jaar die verkouden zijn of beginnende keelpijn hebben mogen gewoon naar de les.

Ben je ouder dan 13 en heb jij of één van je huisgenoten de afgelopen 24 uur één van de volgende (milde) symptomen: neusverkouden, hoesten, benauwdheid en/of koorts dan moet je thuis blijven!

Als iemand positief getest is, blijf je thuis. Volg hierin het advies van de GGD.

  1. Wij schudden geen handen
  2. Houdt zoveel mogelijk afstand
  3. Hoest en nies in je elleboog
  4. Was vaak je handen (20 sec.)
  5. Gebruik papieren (zak)doekjes
  6. Vermijd aanrakingen in het gezicht
  7. Neem je eigen bidon of drinkflesje mee

Leiding mag sporter uit de les halen

Leiding mag leden, die bij aanvang of tijdens de les/activiteit klachten hebben zoals; neusverkoudheid (loopneus, niezen, keelpijn, hoesten/kuchen), benauwdheid, verhoging/koorts en/of plotseling verlies van reuk of smaak naar huis sturen of apart zetten in afwachting van de ouders/verzorgers die het lid komen ophalen van de les.

Bij jeugdleden tot en met 13 jaar zal, door de leiding, telefonisch contact met de ouders/verzorgers worden opgenomen met het dringende verzoek om hun kind op te komen halen of om te melden dat hun kind naar huis is gestuurd wegens klachten (het laatste in geval het kind zelfstandig naar de les is gekomen).